Deltakere

Her er noen av oss som jobber med ulike Hev stemmen-prosjekter. Til sammen har nesten tretti klimaengasjerte mennesker bidratt så langt med stort og smått. I tiden fram til 24. august håper vi å bli mange flere som mobiliserer til det som kan – og må – bli Norges største klimamarkering!


Aleksander Melli - Hev Stemmen  Aleksander Melli
Forfatter, initiativtaker til Norsk klimanettverk, og altmuligmann i Hev stemmen-initiativet

Lar gjerne verden seile sin egen sjø, men bare inntil et visst punkt.

 


Heidi Helgestad Heidi Helgestad
Markedsansvarlig i Cappelen Damm, aktiv i Norsk klimanettverk og prøver å holde i trådene

Politikere, aktive borgere, politikk og press er avgjørende for at vi skal unngå irreversible klimaendringer. Derfor er det viktig å heve stemmen akkurat nå! Jeg vil ikke være stille nå, eller måtte tie om at jeg ikke gjorde noe siden.


 Kristoffer-R-HaugKristoffer Robin Haug
Kommunikasjonsrådgiver

Jobber til daglig i Norges forskningsråd med fornybar energi. Blir stadig vekk fascinert av de psykologiske mekanismene som hindrer oss i å gjøre ting selv når vi vet de er veldig viktige å få gjort noe med. Forsøker først og fremst å fikse dette både hos meg selv og andre.


André Martinsen-personalmeltdownAndré Martinsen
Grafisk designer, hjelpende hånd i grafisk utforming for klimanettverket
Puster for grønt!

 


Andreas-Dahlslett-RatvikAndreas Dahlslett Ratvik
Student, syklist og miljøaktivist

Jeg har lyst til å tilbringe så mye tid jeg kan med de så mange flotte menneskene på workshopene. Og det er kanskje sånn det gjelder uti verden også, at hvis vi ikke møter klimautfordringene på strak arm, så reduseres sjansen for å leve med flere flotte mennesker imorgen!


Brit-SteinsvikBrit Steinsvik
Bioingeniør og fri scenekunster

Som aktivist i 40 år for natur og en rettferdig fordeling av ressursene på kloden, mener jeg vi står ved en skillevei nå. Etter første golfkrigen i 1991 og fram til i dag har kampen om oljeressursene vært en overordnet global satsning hos våre myndigheter. Iveren etter å bli rik har basert seg på en virkelighetsfjern klimaforståelse. Som aktivist på 70-tallet protesterte vi mot Bjartmar Gjerdes oljeeventyr i Norge og nå i 2013 står kampen om mitt eget matfat i Vesterålen. Nordlending og verdensborger er en og samme ting! Klima – er ditt valg


Anders s. Moe

 Anders S. Moe
Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) Fagavdelingen

Nordmenns ansvar for klimaendringene er ikke ubetydelig: Hvis vi medregner utslipp fra alt fossilt brensel vi utvinner, har Norge verdens største CO2-utslipp pr. innbygger. Samtidig har vi de beste forutsetningene for å gå i front og skape løsningene for det moderne, bærekraftige samfunnet. Det er på tide å velge hvor vi står i klimakampen og vise et folkelig krav om å få klimapolitikk på agendaen i Norge!


_Iselin-Lil-Beive-R-Fergestad Iselin Rolvsjord Fergestad
Musikkdesigner, kulturformidler og tidl. redaktør av tidsskrift om grønn,sosial utvikling. Webskribent og primus motor for bloggkonkurransen på Hevstemmen.no

Jeg setter klimaet i fokus fordi det er en naturlig selvfølge å prioritere jordens samlende framtid. Følg min ØKO-Reiseblogg: http://ecoiselin.blogspot.com


ingvild-evje Ingvild Evje
Digital rådgiver, webdesigner og webteknisk ansvarlig for hevstemmen.no

Jobber daglig i webbyrået NettSett, og engasjerer meg i klimakampen fordi det er det viktigste i verden. Det hjelper ikke at man har kjøpt seg nytt sengesett hvis det skjærer seg med jordkloden.


 marte-sollundMarte Sollund
Digital rådgiver, webdesigner og webteknisk ansvarlig for hevstemmen.no

Jobber med kommunikasjon i digitale kanaler i webbyrået NettSett. Jeg engasjerer meg i klimasaken fordi jeg vil redde verden og jeg tror det er mulig.


Kine-Gjerstad-EideKine Gjerstad Eide
Student ved universitetet i Oslo

Generasjoner før oss gjorde så godt de kunne ut fra den kunnskapen de hadde. Nå er det ikke bare på tide, men det begynner virkelig å haste at vår generasjon også gjør så godt vi kan med de kunnskapene vi har.


roger-sjursen--Roger Sjursen
Kommunikolog og vernepleier, jobber i med rusbehandling og i barnevernet.

Tok initiativ til Klimakravet når jeg oppdaget at en stemme ved valget faktisk er en stemme for eller imot klimakrisen. Skal vi sørge for en bærekraftig klode, går det ikke an å gjøre det litt.


elisabeth briseidElisabeth Tveter Briseid
Pensjonert lektor

Hvordan kan jeg la være å engasjere meg? Det gjelder jo mine og hele klodens barn og barnebarn. Dessuten: Å jobbe sammen med andre gir mot og glede!


Linn-Elise-JakhellnLinn Elise Jakhelln
Lederassisent i NOAH – for dyrs rettigheter

Alle de engasjerte menneskene jeg har møtt på workshopene i forbindelse med Hev Stemmen-prosjektet gjør meg glad og inspirert. Noen mener det er naivt å tro at vi som kjemper for noe vi tror på kan utgjøre en forskjell. Jeg mener det er mer naivt å tro at vi ikke kan det. Om det ikke er oss, hva tror man da det er som driver historien framover?


Klimabrølet, Hev Stemmen, illustrasjon av løve som brøler

Deg?

Kanskje du syns et av prosjektene våre høres ekstra morsomt ut og vil bli med? Klimakampen trenger alle de stemmene den kan få, og vi vi vil gjerne høre din.