Hva skjedde 24. august

Klimakampen trengte et stort løft i valgkampen. 24. august ønsket vi å vise bredden og kraften i klimabevegelsen med en positiv og kreativ markering som skulle synes og høres over hele landet.


24. august samlet mer enn 90 organisasjoner i alliansen Klimavalg 2013 til en stor markering – «Hev stemmen! Nasjonal markering for klimahandling» – for å sette klima på dagsorden før Stortingsvalget. Målet var en merkedag for klimakampen, og hevstemmen.no som en åpen invitasjon til alle som ville engasjere seg, fram mot 24. august og på selve dagen.

Det skjedde også ting rundt om i landet, les mer: på Klimavalg2013.no

Se bilder fra dagen her

Under står programmet fra dagen:

PROGRAMMET I OSLO

 

13:00 -14:30 | Musikeraksjonen

Illustrasjon av gutt med blåseinstrumenterHele byen

Vil du stemme i for vår tids viktigste sak? Møt opp på Youngstorget kl. 1300, lørdag 24/8. Lars Lillo-Stenberg stiller, sammen med masse glade amatører. Gjør du?

Vi skal skape en mangehodet gatekonsert i Oslo på lørdag, med musikk over hele byen. Også i Bergen, Drammen, Tønsberg, Sandefjord og Snåsa er det aksjoner på gang. Men skal budskapet virkelig bli lagt merke til, må vi blir enda flere.

Se event på Facebook.

 


14.30 | Diskusjon

Ved Nationaltheaterets hovedinngang

Diskusjon mellom miljøvernminister miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og Høyres Nikolai Astrup, i regi av Naturvernforbundet. Ved Nationaltheatrets hovedinngang.


14.45 | Concerned Artists Norway sitt talekor med dyr

 Nationaltheatret og Eidsvolls plass

CAN´s talekor med dyr mot klimaendringer, Nationaltheatret og Eidsvolls plass
https://www.facebook.com/events/491098590977353/


 15:00 | Sykkelparade

syklister som løfter syklene over hodetFra Youngstorget til Stortinget

Arkitekter for klima og Syklistenes landsforening inviterer til sykkelparade lørdag 24. august. De vil endre bybildet.

For å endre byen etter klimaarkitektenes visjon må politikerne overbevises om effekten det vil ha på byen og miljøet. Politikerne må også se at de har støtte i befolkningen. Stoknes mener Sykkelparaden er en måte å synliggjøre saken på. Og han inviterer alle som vil og kan til å delta.

Ta på deg favoritt sykkelen din og kom. Har du ikke flere sykler å velge mellom kan du ta med deg ghettoblaster eller bare det fineste sykkeltøyet ditt!  Sykkelparaden starter klokka tre på Youngstorget. Derfra går den gjennom Kvadraturen, forbi Rådhuset bort til Nasjonalteateret hvor de får med seg forfatterforeningens aksjonsgruppes arrangement, før de svinger forbi politikerbodene langs Karl Johan og til slutt ender foran Stortinget.

Facebook-event her.


15:00 – 15:45 | Forfatternes klimaaksjon «Poesi og apell»

Forfatternes klimaaksjon er en av 90 organisasjoner i alliansen Klimavalg
2013. Den 24. august er nasjonal aksjonsdag for klimahandling. Vi markerer
vår deltakelse med poesi, appell og musikk. Kom og hør:
Arne Johan Vetlesen Ruth Lillegraven Tommy Tokyo
Simon Stranger Knut Nærum Arne Ruste Gudmund Skjeldal
Vertinne: Sidsel Mørck


16:00 – 17:30 | Stor klimakonsert

Eidsvolds plass

Stor klimakonsert på Eidsvolds plass fra 16.00 -17.30 med kjente artister som Maja Ratkje, Moddi, Kari Svendsen og Lars Klevestrand. Konfransierer er Hilde Hummelvoll og Andrew Kroglund

klima-oksiste_JPEG


18:00 – Gudstjeneste for Skaperverket

I Oslo domkirke

Velkommen til økumenisk forbønnsgudstjeneste i Oslo domkirke lørdag 24. august. Gudstjenesten blir den viktigste kirkelige markeringen for å løfte fram klima og miljø inn mot Stortingsvalget 9. september. Den finner sted i forlengelsen av Klimavalg 2013 sin store konserten på Eidsvolls plass samme dag kl 16.00-17.30. Representanter fra Den katolske kirke, Metodistkirken, Frikirken, Frelsesarmeen og Den norske kirke deltar.


19:30 – Begravelse for oljealderen

Geitmyra parsellhage – «Bønder i by’en»-festivalen.

Oljeeventyret bisettes i stillhet, med levende lys, prosesjon, musikere i trærne. Meld deg på facebook-evenet her.


20:00 – Konsert med flere band

På kafé Blitz

Lørdag 24 august er DU med dette invitert til en supersonisk opplevelse på blitz – det er dette du snakker om resten av den påfølgende uka så hvorfor ikke bare skrive det opp i (den mentale) almanakken først som sist!!


Det skjer også ting rundt om i landet, les mer: på Klimavalg2013.no